PRIJSVERHOGINGEN MATERIALEN

I.v.m. de grootte schaarste van materialen in de bouw ( alle hout, gips, isolatie en ook kunststof ) zijn dit jaar de prijzen al met vele procenten gestegen.

Ook begin juni zijn de houtprijzen met 50% tot soms 70 % omhoog gegaan,  helaas moeten wij dit als bedrijf doorbereken aan onze klanten.

De marges zijn al minimaal en vallen nu helemaal weg.

Offertes welke bevestigd zijn blijven geldig conform de afgesproken prijzen en met nieuwe offertes zal er met de verhogingen rekening worden gehouden.

De uitgebrachte offertes zijn 3 weken geldig conform de prijs in offerte, daarna zal er weer bekeken worden wat de prijzen doen.

Het spijt ons voor onze klanten maar helaas ligt dit buiten onze macht, e.e.a. houd in dat indien u kleine of grote verbouwingen wilt gaan uitvoeren dan adviseren wij u niet te  lang te wachten ( ook door de beperkte voorraden ) en er dus rekening mee gehouden moet worden met hogere prijzen dan gewend, dit geld ook voor de levertijden , zie ook onderstaand artikel d.d. 6-7-21

Brancheorganisatie Bouwend Nederland krijgt veel signalen van leden over leveringsproblemen en prijsstijgingen van bouwmaterialen. “De impact van de extreme prijsstijgingen en leveringsproblematiek is groot voor onze sector. Ik vraag opdrachtgevers om samen met hun opdrachtnemer tot een oplossing te komen en coulant te zijn over die effecten”, aldus voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland.

Tijdens de coronacrisis werd de productie van sommige bouwmaterialen gestaakt of teruggeschroefd bij bijvoorbeeld houtzagerijen en metaalbedrijven, waardoor het aanbod sterk afnam. Nu de economie weer sterk op gang komt en de vraag dus snel toeneemt, nemen de leveringsproblemen toe. Ook moeilijkheden bij transport over zee, en de sterk gestegen kosten daarvoor, dragen bij aan de toegenomen prijzen en tekorten

Met vriendelijke groet Peter Stroeven

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *